Za sve ljubitelje čokolade i lješnjaka, Nutella rapsodija je prava poslastica! Ovaj kremasti kolač bez pečenja kombinira hrskavu podlogu od keksa, bogatu Nutella kremu i nježni čokoladni preljev. Brza priprema i neodoljiv okus čine ga savršenim desertom za svaku priliku. Isprobajte recept i uživajte u slatkoj harmoniji okusa!
Podloga:
✦250 g petit keksa
✦130 g maslaca
✦20 g šećera u prahu
✦30 g kakaa
✦2 žlice ruma
✦2 žlice mlijeka
Priprema: Samljeti kekse i pomiješati sa šećerom u prahu i kakaom. Dodati otopljeni maslac, rum i mlijeko i dobro sjediniti. Smjesu utisnuti u kalup dimenzije 21 x 21 cm i staviti u hladnjak.
Krema:
✦500 g mascarpone sira
✦400 g Nutelle
✦150 ml vrhnja za šlag
Priprema: Izmiksati mascarpone sa Nutellom. Ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
Preljev:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦200 g Lino Lade milk
Priprema: Zagrijati vrhnje do vrenja i preliti po Lino Ladi. Malo ohladiti i preliti po kremi. Ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.
Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice
Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Ledeni val