Sastojci:
✦45 dag glatkog brašna + 5 dag za doradu
✦1,8 dcl mlijeka
✦2 žumanjka
✦0,8 dag suhog kvasca
✦3 dag omekšalog maslaca
✦7 dag šećera
✦prstohvat soli
✦20 dag Nutella namaza
✦2 bjelanjka za premaz
Priprema: U malo toplog mlijeka dodati kvasac, žlicu brašna i malo šećera, pa ostaviti da odstoji oko 15 minuta. Dodati žumanjake i ostale sastojke, pa umijesiti glatko tijesto. Kuhinjskom krpom pokriti posudu s tijestom i ostaviti da naraste oko 40 minuta. Nutellu staviti na toplo ili u vruću vodu da malo omekša. Na pobrašnjeloj radnoj plohi kratko premijesiti tijesto i podjeliti ga na 4 jednaka dijela. Prvi dio razvaljati na debljinu 2 – 3 mm i staviti na papir za pečenje. S dnom od kalupa za tortu promjera 28 cm utisnuti i označiti krug na tijestu. Nutellu namazati na označeni krug. Razvaljati ostala tri tijesta i ponoviti postupak kao s prvim, slažući jedan na drugi. Zadnje tijesto ne mazati Nutellom. Odrezati višak tijesta izvan označenog kruga.
Na sredinu zadnjeg tijesta lagano čašom pritisnuti da se označi krug do kojeg se mogu rezati trokuti. Tijesto zajedno s papirom za pečenje prebaciti na dno kalupa za tortu. Nožem rezati linije od kruga označenog čašom, tako da se dobije 16 trokuta. S obje ruke primati trokute tijesta jedan do drugog i istovremeno zavrnuti dva puta u suprotnom smjeru, jedan od drugog, pa sastaviti krajeve centra i pritisnuti ih prstima. Premazati bjelanjkom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Peći 20 minuta na 180 °C, prvih 10 minuta na donjoj, a drugih 8 – 10 minuta na srednjoj rešetki pećnice.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2