Tijesto:
✦ 5 jaja
✦ 5 žlica šećera
✦ 3 žlice ulja
✦ 3 žlice hladne vode
✦ 5 žlica brašna
✦ 1 prašak za pecivo
✦ 3 žlica kakaa

Krema:
✦ 500 ml vrhnja za šlag
✦ 250 g mascarpone sira
✦ 200 g napolitanki od lješnjaka
✦ 160 g Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima (2 x 80 g)

Ganache:
✦ 200 g čokolade za kuhanje
✦ 200 ml vrhnja za šlag

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto miksati sa šećerom, pa dodati ulje i vodu. Brašno, prašak za pecivo i kakao promiješati, pa dodati u smjesu. Sve zajedno špatulom ili pjenjačom pomiješati sa čvrstim snijegom od bjelanjaka i staviti peći u kalup dimenzije 21 x 28 cm na papir za pečenje. Peći na 180 °C, 20 – 25 minuta. Biskvit ohladiti i prerezati na pola.

Priprema kreme: Izmiksati mascarpone i oprezno mu umiješati čvrsto tučeni šlag. Smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati naribane napolitanke, a u drugi Milka čokoladu otopljenu na pari i malo ohlađenu. Na prvi dio biskvita staviti kremu s napolitankama, pokriti drugim dijelom biskvita, pa staviti kremu od čokolade.

Priprema ganachea: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se ne otopi, malo ohladiti i preliti po kolaču. Staviti kolač u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSajmovi, izložbe, dani, festivali – VELJAČA
Sljedeći članakNewsletter 01/2020
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.