Sastojci:

✦1 pakiranje velikih oblatni (210 g)

✦8 jaja

✦200 g šećera

✦100 g čokolade za kuhanje

✦150 g Nutelle

✦250 g margarina

✦200 g prženih i mljevenih lješnjaka

Priprema: Jaja sa šećerom pjenjačom dobro izmiješati, pa kuhati na pari cijelo vrijeme miješajući pjenjačom, oko 10 minuta. Kad se počne zgušnjavati, dodati čokoladu izlomljenu na kockice, Nutellu i margarin narezan na kockice, pa miješati dok se sve ne otopi. Kuhati još oko 10 minuta. Dodati pržene mljevene lješnjake i dobro promiješati.

Malo ohladiti, pa mlakom kremom mazati svaki list oblatne, osim zadnjeg. Pritisnuti prstima i opteretiti (kalup od pećnice, daska za rezanje ili sl.). Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.

Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice

Prethodni članakDjedov brk
Sljedeći članakŠah čarolija
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.