Podloga:
✦150 – 200 g petit keksa
Priprema: Posložiti petit kekse po dnu kalupa dimenzije 35 x 23 cm.
Sloj s grisom:
✦1000 ml mlijeka
✦7 žlica šećera
✦100 g pšenične krupice (grisa)
✦4 bjelanjka
✦1 vanilin šećer
✦250 g malina
Priprema: Mlijeko sa šećerom staviti na vatru da provrije pa u tankom mlazu sipati pšeničnu krupicu cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i u toplo lagano umiješati izmiksane bjelanjke u snijeg s vanilin šećerom. Izliti po keksima i utisnuti maline. Staviti u hladnjak da se stegne.
Sloj s pudingom:
✦4 žumanjka
✦8 žlica šećera
✦2 pudinga od vanilije
✦1000 ml mlijeka
Priprema: Žumanjke pjenjačom izmiješati sa šećerom, dodati prašak za puding i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Toplo preliti po sloju s grisom i malina. Ohladiti u hladnjaku.
Dekoracija: 200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Kolač ukrasiti umućenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači