Papin kolač. Lagan i nježan kolač bez pečenja s podlogom od petit keksa i kremom od grisa i vanilije s malinama koji savršeno osvježava …

Podloga:

✦150 – 200 g petit keksa

Priprema: Posložiti petit kekse po dnu kalupa di­menzije 35 x 23 cm.

Sloj s grisom:

✦1000 ml mlijeka

✦7 žlica šećera

✦100 g pšenične krupice (grisa)

✦4 bjelanjka

✦1 vanilin šećer

✦250 g malina

Priprema: Mlijeko sa šećerom staviti na vatru da provrije pa u tankom mlazu sipati pšeničnu krupicu cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i u toplo lagano umije­šati izmiksane bjelanjke u snijeg s vanilin šećerom. Izliti po keksima i utisnuti maline. Staviti u hladnjak da se stegne.

Sloj s pudingom:

✦4 žumanjka

✦8 žlica šećera

✦2 pudinga od vanilije

✦1000 ml mlijeka

Priprema: Žumanjke pjenjačom izmiješati sa še­ćerom, dodati prašak za puding i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Toplo preliti po sloju s grisom i malina. Ohladiti u hladnjaku.

Dekoracija: 200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Kolač ukrasiti umućenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači


Prethodni članakMelba breskve
Sljedeći članakValtra će uživo putem interneta predstaviti novu seriju traktora!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.