Papin kolač. Lagan i nježan kolač bez pečenja s podlogom od petit keksa i kremom od grisa i vanilije s malinama koji savršeno osvježava …

Podloga:

✦150 – 200 g petit keksa

Priprema: Posložiti petit kekse po dnu kalupa di­menzije 35 x 23 cm.

Sloj s grisom:

✦1000 ml mlijeka

✦7 žlica šećera

✦100 g pšenične krupice (grisa)

✦4 bjelanjka

✦1 vanilin šećer

✦250 g malina

Priprema: Mlijeko sa šećerom staviti na vatru da provrije pa u tankom mlazu sipati pšeničnu krupicu cijelo vrijeme miješajući pjenjačom i kuhati dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i u toplo lagano umije­šati izmiksane bjelanjke u snijeg s vanilin šećerom. Izliti po keksima i utisnuti maline. Staviti u hladnjak da se stegne.

Sloj s pudingom:

✦4 žumanjka

✦8 žlica šećera

✦2 pudinga od vanilije

✦1000 ml mlijeka

Priprema: Žumanjke pjenjačom izmiješati sa še­ćerom, dodati prašak za puding i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Toplo preliti po sloju s grisom i malina. Ohladiti u hladnjaku.

Dekoracija: 200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Kolač ukrasiti umućenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Brza čoko višnja