Biskvit:
✦5 bjelanjaka
✦5 žlica šećera
✦5 žlica oštrog brašna
✦½ žličice sode bikarbone
✦1 žlica kakaa
Priprema: Umutiti bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg. Silikonskom špatulom umiješati mješavinu brašna, sode bikarbone i kakaa. Rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 15 minuta.
Preljev:
✦200 ml mlijeka
✦1 vrećica cappuccina od čokolade
Priprema: Toplo mlijeko pomiješati s cappuccinom od čokolade i namočiti biskvit.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦100 g šećera
✦5 žumanjaka
✦4 vrećice cappuccina od vanilije
✦1 puding od vanilije
✦1 mljevena želatina (10 g)
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Umutiti žumanjke s 100 ml mlijeka, cappuccinom i pudingom pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom ulijevajući u tankom mlazu. Kuhati cijelo vrijeme miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Želatinu pomiješati s 5 žlica vode pa kad nabubri, otopiti na laganoj vatri i umiješati u gotovo vruću kremu. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Vrhnje za šlag umutiti i umikasti u kremu. Izliti na biskvit i dobro ohladiti pa posuti kakaom.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači