Biskvit:

✦5 bjelanjaka

✦5 žlica šećera

✦5 žlica oštrog brašna

✦½ žličice sode bikarbone

✦1 žlica kakaa

Priprema: Umutiti bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg. Silikonskom špatulom umiješati mješavinu brašna, sode bikarbone i kakaa. Rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 15 minuta.

Preljev:

✦200 ml mlijeka

✦1 vrećica cappuccina od čokolade

Priprema: Toplo mlijeko pomiješati s cappuccinom od čokolade i namočiti biskvit.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦100 g šećera

✦5 žumanjaka

✦4 vrećice cappuccina od vanilije

✦1 puding od vanilije

✦1 mljevena želatina (10 g)

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Umutiti žumanjke s 100 ml mlijeka, ca­ppuccinom i pudingom pa ukuhati u ostatak mli­jeka sa šećerom ulijevajući u tankom mlazu. Kuhati cijelo vrijeme miješajući dok se ne zgusne i maknuti s vatre. Želatinu pomiješati s 5 žlica vode pa kad na­bubri, otopiti na laganoj vatri i umiješati u gotovo vruću kremu. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Vrhnje za šlag umutiti i umikasti u kremu. Izliti na biskvit i dobro ohladiti pa posuti kakaom.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakProljetna slika prozora i balkona
Sljedeći članakVažnost pneumatika (guma) kod traktora
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.