Biskvit:

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦200 g maslaca

✦100 g čokolade za kuhanje

✦4 žlice oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Na pari otopiti maslac i sjeckanu čokoladu, malo ohladiti, te dodati smjesi sa žumanjcima. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu 20 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, 20 mi­nuta na 180 °C.

Preljev:

✦100 – 200 ml soka od naranče

✦1 – 2 žlice ruma

Priprema: Topli biskvit preliti sokom od na­ranče s malo ruma.

Krema:

✦300 ml vrhnja za šlag

✦4 Dukatos jogurta okusa pistacija

✦1 mljevena želatina

Priprema: Istući čvrsto vrhnje za šlag i laga­no umiješati jedan po jedan jogurt. Želatinu pomiješati s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Otopiti na laganoj vatri i umiješati u kremu. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Ostaviti u hladnjaku barem 4 sata.

Ganache:

✦250 g bijele čokolade

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: U zagrijano vrhnje umiješati sjec­kanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti po ohlađenom kolaču i ukrasiti sjeckanim neslanim pistacijama.

Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice