Biskvit:
✦4 jaja
✦100 g šećera
✦200 g maslaca
✦100 g čokolade za kuhanje
✦4 žlice oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Na pari otopiti maslac i sjeckanu čokoladu, malo ohladiti, te dodati smjesi sa žumanjcima. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu 20 x 30 cm obloženom papirom za pečenje, 20 minuta na 180 °C.
Preljev:
✦100 – 200 ml soka od naranče
✦1 – 2 žlice ruma
Priprema: Topli biskvit preliti sokom od naranče s malo ruma.
Krema:
✦300 ml vrhnja za šlag
✦4 Dukatos jogurta okusa pistacija
✦1 mljevena želatina
Priprema: Istući čvrsto vrhnje za šlag i lagano umiješati jedan po jedan jogurt. Želatinu pomiješati s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Otopiti na laganoj vatri i umiješati u kremu. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Ostaviti u hladnjaku barem 4 sata.
Ganache:
✦250 g bijele čokolade
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: U zagrijano vrhnje umiješati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti po ohlađenom kolaču i ukrasiti sjeckanim neslanim pistacijama.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice