Tijesto:
25 dkg brašna
17 dkg margarina
10 dkg šećera
1 prašak za pecivo
2 vanilije
4 žumanjka
1 žlica vrhnja
Krema:
4 bjelanjka
15 dkg šećera
3 jogurta od 2 dcl
2 kisela vrhnja od 2 dcl
5 žlica oštrog brašna
2 vanilin šećera
Priprema tijesta:
Zamijesite prhko tijesto. Podijelite u dva dijela. Prvi dio stavite u tepsiju, a drugi dio stavite u zamrzivač.
Priprema kreme:
Bjelanjak dobro ulupajte mikserom. U drugoj posudi pomiješajte ostale sastojke pa pažljivo, drvenom žlicom u tu smjesu dodajte bjelanjak. Kremu stavite na tijesto pa na naribajte drugi dio tijesta koji je bar pola sata bio u hladnjaku. Pecite 40 minuta na 160 ºC. Pospite šećerom u prahu i uživajte.