Tijesto:
25 dkg brašna
17 dkg margarina
10 dkg šećera
1 prašak za pecivo
2 vanilije
4 žumanjka
1 žlica vrhnja 

Krema:
4 bjelanjka
15 dkg šećera
3 jogurta od 2 dcl
2 kisela vrhnja od 2 dcl
5 žlica oštrog brašna
2 vanilin šećera

Priprema tijesta:
Zamijesite prhko tijesto. Podijelite u dva dijela. Prvi dio stavite u tepsiju, a drugi dio stavite u zamrzivač.

Priprema kreme:
Bjelanjak dobro ulupajte mikserom. U drugoj posudi pomiješajte ostale sastojke pa pažljivo, drvenom žlicom u tu smjesu dodajte bjelanjak. Kremu stavite na tijesto pa na naribajte drugi dio tijesta koji je bar pola sata bio u hladnjaku. Pecite 40 minuta na 160 ºC. Pospite šećerom u prahu i uživajte.

Prethodni članakOdjevene jabuke
Sljedeći članakDodatno pravo na „plavi dizel“
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.