Prhko tijesto:
✦200 g margarina
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦5 žumanjaka
✦1 jaje
✦350 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦sok i korica od 1 limuna
Priprema:
1. Pomiješati vilicom margarin sobne temperature sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati žumanjke i jaje, te brašno, prašak za pecivo, sok i koricu limuna. Rukom zamijesiti tijesto, zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 1 sat.
2. Tijesto podijeliti na dva dijela. Jedan dio razvaljati i staviti u kalup dimenzije 32 x 22 cm.
Nadjev od oraha:
✦150 g mljevenih oraha
✦100 ml mlijeka
✦4 žlice šećera
Priprema:
3.Orahe preliti vrućim mlijekom u kojem je otopljen šećer i promiješati. Rasporediti na tijesto u kalupu.
Nadjev od sira:
✦5 bjelanjaka
✦100 g šećera
✦800 g svježeg sira
✦3 žlice pšenične krupice (grisa)
Priprema:
4. Istući bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg. U drugoj posudi izmiksati sir sa pšeničnom krupicom i silikonskom špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.
5. Rasporediti na nadjev od oraha.
6. Poklopiti s drugim tijestom, izbockati vilicom i peći 35 – 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C dok ne porumeni.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu