Tijesto:
– 6 žlica šipkova pekmeza
– 10 dag masti
– 10 dag šećera
– 7 žlica vode
– 50 dag brašna
– 1 žlica sode bikarbone
– 1 jaje
Krema:
– 7 dl mlijeka
– 6 žlica brašna
– prstohvat soli
– 25 dag margarina
– 25 dag šecera u prahu
šipkov pekmez, mast i šećer kuhajte na laganoj vatri. U ohlađeno dodajte vodu, brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i jaje. Zamijesite tijesto i razvaljajte 5 kora. Kore pecite na obrnutoj strani lima.
Brašno i sol razmutite s malo mlijeka, te ukuhajte u preostalo mlijeko. Ohladite i dodajte margarin pjenasto izrađ en sa šećerom. Pečene kore premažete kremom, a gornju posipajte šećerom u prahu.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači