Podloga:
– 125 dag piškota
– 115 dag maslaca
Krema:
– 1 8 listića želatine
– 1 sok 1 limuna
– 10,7 dcl likera od kokosa, npr. Piña colada
– 15 dag šećera
– 130 dag čvrstog jogurta
– 14 dcl vrhnja za šlag
Za ukras:
– 125 dag jagoda
– 125 dag malina
– 11 vrećica preljeva za torte (prozirnog ili crvenog)
Priprema podloge: Piškote samljeti u blenderu pa ih s otopljenim ili omekšanim maslacem dobro pomiješati. Okvir kalupa za tortu promjera 24 ili 26 cm premazati uljem, a smjesu dobro utisnuti u dno kalupa i poravnati površinu. Staviti u hladnjak.
Priprema kreme: Namočiti želatinu u hladnoj vodi. Iscijediti limun, pa njegov sok, liker od kokosa i šećer zagrijavati. Dodati ocijeđenu želatinu da se otopi uz stalno miješanje. U smjesu umiješati jogurt, te je staviti na hladno. Kad se počne stiskati, pažljivo umiješati tučeno vrhnje u šlag. Kremu namazati po podlozi i poravnati. Staviti u hladnjak na barem 3 sata.
Dekoracija: Jagode i maline oprati i dobro posušiti. Jagode prerezati na pola, pa ih zajedno s malinama gusto poslagati po torti. Prema uputi s pakiranja pripremiti preljev, pa preliti i ostaviti još par sati u hladnjaku.
Recept iz knjige: Premium kolači, deserti i slastice