Tijesto:
• 100 ml mlijeka
• pola kocke svježeg kvasca
• 250 g brašna
• 5 dag šećera
• 5 dag maslaca
• prstohvat soli
• 1 jaje
Krema:
• 500 ml mlijeka
• 1 i pol paketić praška za puding od vanilije
• 5 dag šećera
• 3 žumanjka
• prstohvat soli
• 10 dag maslaca
• 3 žlice ruma
Priprema:
Za tijesto:
U toplo mlijeko izmrvite kvasac, ostavite na toplom da nabubri. Zatim dodajte brašno, šećer, sol, maslac i jaje te zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplom da se digne. Dignuto tijesto premijesite rukama i razvaljajte ga na veličinu okruglog lima za pečenje. Tijesto položite u namašten lim. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi.
Za kremu:
U 100 ml mlijeka razmutite žumanjke i prašak za puding. Ostalo mlijeko zakuhajte zajedno sa šećerom i solju pa onda umiješajte smjesu od razmučenog pudinga i skuhajte puding. Skuhani puding ostavite da se ohladi, da bude mlak. Maslac sobne temperature kremasto izmiksajte pa ga onda žlicu po žlicu, naizmjence s rumom, primiješajte mlakom pudingu.
Kolač posipajte šećerom u prahu.