width=

Tijesto:
• 100 ml mlijeka
• pola kocke svježeg kvasca
• 250 g brašna
• 5 dag šećera
• 5 dag maslaca
• prstohvat soli
• 1 jaje

Krema:
• 500 ml mlijeka
• 1 i pol paketić praška za puding od vanilije
• 5 dag šećera
• 3 žumanjka
• prstohvat soli
• 10 dag maslaca
• 3 žlice ruma

Priprema:

Za tijesto:

U toplo mlijeko izmrvite kvasac, ostavite na toplom da nabubri. Zatim dodajte brašno, šećer, sol, maslac i jaje te zamijesite glatko tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplom da se digne. Dignuto tijesto premijesite rukama i razvaljajte ga na veličinu okruglog lima za pečenje. Tijesto položite u namašten lim. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko pola sata. Pečeno tijesto ostavite da se ohladi.

Za kremu: 

U 100 ml mlijeka razmutite žumanjke i prašak za puding. Ostalo mlijeko zakuhajte zajedno sa šećerom i solju pa onda umiješajte smjesu od razmučenog pudinga i skuhajte puding. Skuhani puding ostavite da se ohladi, da bude mlak. Maslac sobne temperature kremasto izmiksajte pa ga onda žlicu po žlicu, naizmjence s rumom, primiješajte mlakom pudingu.

Kolač posipajte šećerom u prahu.

Prethodni članakJutarnji pozdrav s okusom banane
Sljedeći članakKolačići – Cvjetići od šumskog voća
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.