Kvas:
✦ 3 dag svježeg kvasca
✦ 6 žlica mlakog mlijeka
✦ 6 žličica šećera
Tijesto:
✦ 50 dag glatkog brašna
✦ 6 žlica šećera
✦ 30 dag maslaca
Nadjev:
✦ 4 bjelanjka
✦ 20 dag šećera u prahu
✦ 20 dag mljevenih oraha
Priprema kvasa: Pomiješati šećer, mlijeko i kvasac, posuti s malo brašna i ostaviti da se diže oko 15 minuta.
Priprema tijesta: Pomiješati sastojke i dodati im uzašli kvasac. Zamijesiti prhko tijesto, omotati ga prozirnom folijom i staviti u hladnjak na pola sata.
Priprema nadjeva: Istući bjelanjke u čvrst snijeg i postupno im dodavati šećer u prahu i mljevene orahe. Gustu, ali mazivu smjesu razmazati po razvaljanom tijestu. Tijesto zarolati i rezati na male pužiće. Na dno lima obloženog papirom za pečenje stavljati stranu koja je zadnja rezana. Peći na 190 °C oko 15 minuta. Pečeno i ohlađeno posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“