width=Tijesto:
– 4 bjelanjaka
– 4 žlice šećera
– 4 žlice oštrog brašna

Ganache:
– 4 dcl vrhnja za šlag
– 40 dag čokolade za kuhanje
– 4 dag maslaca

Krema:
– ½ vrećice mljevene želatine
– 4 žumanjaka
– 4 žlice šećera
– 2 dcl mlijeka
– 16 dag Milka noisette čokolade (2 kom po 80 g)
– 20 dag vrhnja za šlag

Priprema tijesta: Napraviti snijeg od bjelanjaka, kad očvrsne postupno umiksati šećer, a ručno umiješati brašno. Izliti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzija 20 x 25 cm. Peći pri temperaturi od 180 °C oko 10 – 15 minuta.

Priprema ganachea: Vrhnje zagrijati do vrenja, pa preliti po sjeckanoj čokoladi i maslacu rezanom na kockice. Izmješati i malo ohladiti te preliti preko biskvita.

Priprema kreme: Namočiti želatinu prema uputi na vrećici. Miksati žumanjke sa šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati i ukuhati žumanjke sa šećerom. Kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje, ali smjesa ne smije zavrijeti. Dodati želatinu i otopljenu čokoladu. U ohlađeno polako umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Ohladiti i ukrasiti čokoladnim hrskavim kuglicama (choco flips).

Recept iz knjige „Premium kolači, deserti i slastice“

Prethodni članakZnate li kako prepoznati Jaja hrvatskih farmi?
Sljedeći članakZečići
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.