Tijesto:
– 4 bjelanjaka
– 4 žlice šećera
– 4 žlice oštrog brašna
Ganache:
– 4 dcl vrhnja za šlag
– 40 dag čokolade za kuhanje
– 4 dag maslaca
Krema:
– ½ vrećice mljevene želatine
– 4 žumanjaka
– 4 žlice šećera
– 2 dcl mlijeka
– 16 dag Milka noisette čokolade (2 kom po 80 g)
– 20 dag vrhnja za šlag
Priprema tijesta: Napraviti snijeg od bjelanjaka, kad očvrsne postupno umiksati šećer, a ručno umiješati brašno. Izliti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzija 20 x 25 cm. Peći pri temperaturi od 180 °C oko 10 – 15 minuta.
Priprema ganachea: Vrhnje zagrijati do vrenja, pa preliti po sjeckanoj čokoladi i maslacu rezanom na kockice. Izmješati i malo ohladiti te preliti preko biskvita.
Priprema kreme: Namočiti želatinu prema uputi na vrećici. Miksati žumanjke sa šećerom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati i ukuhati žumanjke sa šećerom. Kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje, ali smjesa ne smije zavrijeti. Dodati želatinu i otopljenu čokoladu. U ohlađeno polako umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Ohladiti i ukrasiti čokoladnim hrskavim kuglicama (choco flips).
Recept iz knjige „Premium kolači, deserti i slastice“