Biskvit:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦200 g maslaca
✦8 jaja
✦150 g šećera
✦sok i korica naranče
✦200 g mljevenog rogača
Priprema: Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri i malo ohladiti. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom dok smjesa ne pobijeli pa umiješati otopljenu čokoladu i maslac. Dodati sok i koricu naranče, a zatim rogač. Smjesu uliti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzije 32 x 22 cm. Peći oko 25 minuta na 170 °C.
Premaz:
✦4 žlice džema od jagoda (ili višnje, marelice) +2 žlice ruma
Priprema: Džem pomiješati s rumom, zagrijati na laganoj vatri i premazati ohlađeni biskvit.
Ganache:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
✦sjeckani bademi
Priprema: Čokoladu i vrhnje za šlag otopiti na laganoj vatri i preliti po kolaču. Posipati grubo sjeckanim bademima i staviti na hlađenje.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode