width=BISKVIT:
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica glatkog brašna
• 2 žlice ulja
• pola vrećice praška za pecivo

KREMA:
• 50 dag jagoda
• 10 dag šećera
• ½ l vrhnja za šlag
• 1 šlagfix
• 1 vrećica želatine

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i napravite snijeg od bjelanjaka. U žumanjke dodajte šećer i dobro izmiksajte, zatim dodajte brašno, ulje, prašak za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Sve dobro izmješajte i stavite da se peče 15 minuta na 180 stupnjeva. Zatim zarolajte biskvit u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje za šlag sa šlag fixom, napravite želatinu po uputi na vrećici, narežite jagode i pošećerite. Sve sastojke pomiješajte i stavite 15 min u zamrzivač. Nakon toga odrolajte biskvit i ravnomjerno rasporedite kremu, ponovno zarolajte te premažite ostatkom kreme. Stavite u hladnjak i poslužite tek drugi dan.

Prethodni članakAmerički keksi
Sljedeći članakKošarice s jagodama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.