width=

Za palačinke:
– 250 g heljdinog brašna
– 100 g glatkog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1/2 žličice soli
– 500 ml vode
– 2 jaja
– ulje za pečenje


Za premazivanje:
– 150 g lino lade milk
– 150 g lino lade nougat

Priprema:

Električnom miješalicom izmiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol i vodu. Tijesto ostavite stajati 30 minuta, a zatim umiješajte jaja. Od dobivene smjese na blago pouljenoj tavici ispecite 16-18 tankih palačinki.

Rolicu od palačinki ćete dobiti tako da 1 palačinku namažete Lino ladom nougat i zarolate je do 2/3.

Zatim na preostalu trećinu položite palačinku premazanu Lino ladom milk i skupa motate dok i te palačinke ne ostanu 1/3 nezarolane. Postupak ponavljajte naizmjenično koristeći Lino ladu nougat i milk.

Kada ste potrošili pola količine pečenih palačinki, roladu zamotajte do kraja, a od preostalih palačinki napravite još jednu roladu.

Obje rolade stavite u hladnjak na 2 sata. Zatim ih pospite šećerom u prahu i narežite na rolice 2 cm debljine.

Prethodni članakLješnjak kocke
Sljedeći članakMarun kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.