Za palačinke:
– 250 g heljdinog brašna
– 100 g glatkog brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1/2 žličice soli
– 500 ml vode
– 2 jaja
– ulje za pečenje
Za premazivanje:
– 150 g lino lade milk
– 150 g lino lade nougat
Priprema:
Električnom miješalicom izmiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol i vodu. Tijesto ostavite stajati 30 minuta, a zatim umiješajte jaja. Od dobivene smjese na blago pouljenoj tavici ispecite 16-18 tankih palačinki.
Rolicu od palačinki ćete dobiti tako da 1 palačinku namažete Lino ladom nougat i zarolate je do 2/3.
Zatim na preostalu trećinu položite palačinku premazanu Lino ladom milk i skupa motate dok i te palačinke ne ostanu 1/3 nezarolane. Postupak ponavljajte naizmjenično koristeći Lino ladu nougat i milk.
Kada ste potrošili pola količine pečenih palačinki, roladu zamotajte do kraja, a od preostalih palačinki napravite još jednu roladu.
Obje rolade stavite u hladnjak na 2 sata. Zatim ih pospite šećerom u prahu i narežite na rolice 2 cm debljine.