Tijesto :
– 10 dag šećera
– 18 dag maslaca
– 2 žumanjka
– 1 mala žličica vanilin šećera
– naribana limunova korica
– 1 mala žličica praška za pecivo
– 25 dag mekanog (glatkog) brašna
– 4 žlice ruma
Priprema:
Maslac, žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte rum, limunovu koricu i dalje miješajte. Prašak za pecivo promiješajte s brašnom, dodajte smjesi i zamijesite tijesto. Zavijte u foliju i stavite na hladno 2 sata. Tijesto razvaljajte 2-3 mm debelo i kalupićem izrežite.
Pećnicu zagrijte na 180 C i pecite. Kolačići moraju ostati svijetli. Ohlađene kolačiće spajajte pekmezom od marelica, premažite glazurom i na svaku torticu stavite polovicu kandirane trešnje ili komadić žele bombona.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitka