width=

Biskvit od čokolade:


– 3 jaja
– 10 žlica šećera
– 1 dl ulja
– 2 dl mlijeka
– 15 žlica brašna
– 2 žlice kakaa
– 1 vrećica praška za pecivo


Ostalo:


– 2 žlice smeđ eg ruma
– 5 žlica soka od naranče
– 5 dag čokolade za kuhanje
– 1 vrećica vanilin šećera
– 4 žlice pekmeza po želji
– 1 vrećica čokoladnih mrvica (7,5 dag)
– 1 vrećica pudinga od vanilije

Priprema:

Za biskvit izmiksajte žumanjke, šećer i malo mlijeka. Dodajte ostatak mlijeka i ulje. Sada lagano umiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Na kraju rukom umiješajte snijeg. Pecite desetak minuta na 180 °C.

Kada se biskvit ohladi, smrvite ga prstima. Dodajte rum i sok i ostavite 10 minuta da se sve dobro poveže. Čokoladu rastopite na pari, dodajte vanilin šećer i umiješajte u prvotnu smjesu od biskvita. Ostavite 20 min da se hladi.

Prstima izradite kuglice, premažite ih marmeladom koju ste prethodno zagrijali na laganoj vatri te na kraju svaku kuglicu uvaljajte u čokoladne mrvice. Stavite ih sat vremena u hladnjak da se stisnu te ih nakon toga poslužite uz puding od vanilije, kojeg ćete napraviti prema uputama na vrećici, ali uz dodatak malo više mlijeka (da bude rjeđi).

Prethodni članakRomb fantastik
Sljedeći članakIsplati li se proizvodnja jaja?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.