Sastojci:
– 25 dag maslaca
– 25 dag brašna za kolače
– 22 dag smeđeg šećera
– 1 vrečica vanilin šećera
– 4 jaja
– 15 dag grožđica
– 15 dag sultanovih grožđica
– 10 dag miješanog kandiranog voća ili žele bonbona
– 10 dag mljevenih badema
– 10 dag oljuštenih cijelih badema
– 1 žlicica praška za pecivo
– 30 ml ruma
Priprema:
Jaja umutite, a maslac rastopite i prelijte ga u zdjelu.
Zatim dodajte smeđi šećer i vanilin šećer, te ručnim mikserom izradite kremastu smjesu.
Potom, uz stalno miješanje mikserom, postupno dodajte umućena jaja i miksajte dalje.
Kada ste dobili gustu kremu dodajte grožđice i sultanove grožđice, mljevene bademe, bademe narezane na prutiće, mješavinu kandiranog voća, rum i žlicom nježno izmiješajte sastojke.
Zatim u smjesu prosijte brašno i prašak za pecivo, te ponovo izmiješajte sve sastojke.
Dobivenu smjesu premjestite u kalup za torte, obložen papirom za pečenje, poravnajte ju i površinu ravnomjerno prekrijete cijelim bademima.
Tako pripremljen kolač stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C.
Nakon 30 minuta pečenja kolač prekrijte dvostrukim papirom za pečenje i pecite još 125 minuta.
Gotov kolač ostavite da se ohladi te ga poslužite.