Prhko tijesto:
✦200 g margarina
✦100 g šećera
✦2 žumanjka
✦2 žlice kiselog vrhnja
✦ribana korica 1 limuna
✦400 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Margarin, šećer, žumanjke, kiselo vrhnje i koricu limuna izmiješati vilicom, dodati brašno i prašak za pecivo pa rukom sve umijesiti. 2/3 tijesta staviti u hladnjak, a ostatak u zamrzivač na pola sata, oba dijela zamotana u prozirnu foliju. Dio iz hladnjaka razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini i staviti u kalup dimenzije 32 x 22 cm.
Premaz:
✦5 – 6 žlica džema od marelice
Priprema: Premazati tijesto džemom od marelice.
Nadjev od jabuka:
✦1000 g ribanih jabuka
✦70 g šećera
✦sok 1 limuna
✦1 žličica cimeta
Priprema: Jabuke oguliti i naribati, pa dodati šećer i sok limuna. Kuhati 10 minuta, pa dodati cimet. Malo ohladiti pa staviti na tijesto.
Nadjev od kokosa:
✦4 bjelanjka
✦120 g šećera
✦3 vanilin šećera
✦150 g kokosovog brašna
Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera dok se sav šećer ne otopi. Dodati kokosovo brašno i špatulom lagano sjediniti. Staviti nadjev od kokosa i naribati drugi dio tijesta iz zamrzivača. Peći na 180 °C, 35 – 40 minuta. Ohlađeno posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode