– 500 g kora za pitu
Nadjev 1
– 600 do 800 g višanja
– šećer
– 3 žlice grisa
– 3 žlice krušnih mrvica
Nadjev 2
– 500 g svježeg sira
– 2 jaja
– 2 vanilin šećera
– 3 žlice šećera
Nadjev 3
– 1 kg naribanih jabuka
– 4 žlice šećera
– cimet
Preljev
– 1/2 l kiselog vrhnja
– 2 jaja
– 2 vanilin šećera
– šećer u prahu
Pripremite sva 3 nadjeva. Pomiješajte naribane jabuke sa šećerom i cimetom. Višnje ocijedite i pomiješajte sa šećerom, krušnim mrvicama i grisom. Pomiješajte sir s jajima i šećerom i vanili šećerom. Za 2 velike štrudle treba najmanje 8 kora. Svaki nadjev podijelite na pola. S polovicom nadjeva napunite po jednu koru, krajeve uvijete i namotate kako ne bi izlazio nadjev. Na isti način napravite 6 savijača – 2 s višnjama, 2 sa sirom i 2 s jabukama. Zatim na čistu koru stavite 2 pripremljene štrudle na dno i jednu na vrh (npr. sir i višnje na dno, a jabuke na vrh) . Zatim sve 3 štrudle uvijete čvrsto u praznu koru na isti način, prvo uvijete krajeve pa je čvrsto zamotate. Stavite u protvanj obložen papirom za pečenje. Za preljev pomiješajte vrhnje s jajima i vanili šećerom, te prelite štrudlu. Pecite na 180 stupnjeva 60 minuta. Ohla đene pospite šećerom u prahu.