Prhko tijesto:
✦200 g margarina
✦70 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦5 žumanjaka
✦2 žlice kiselog vrhnja
✦350 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Pomiješati margarin narezan na listiće, šećer, vanilin šećer, žumanjke i kiselo vrhnje. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa rukom umijesiti glatko tijesto. Podijeliti na jedan malo veći i jedan manji dio. Manji dio zamotati u prozirnu foliju i staviti u zamrzivač. Veći dio razvaljati na veličinu kalupa dimenzije 30 x 20 cm i staviti u kalup.
Nadjev:
✦5 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦6 žlica ulja
✦2 pudinga od vanilije
✦500 g šumskog voća
Priprema: Izmiksati bjelanjke u čvrst snijeg postupno dodajući šećer i vanilin šećer. Dodati ulje i na kraju prašak pudinga pa kratko sjediniti mikserom na najmanjoj brzini. Na tijesto u kalupu staviti nadjev na koji poslagati šumsko voće (maline i borovnice). Ako je voće smrznuto ne treba ga odmrzavati. Manji dio tijesta naribati po voću. Peći na 180 °C dok ne porumeni, 35 – 40 minuta. Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode