Tijesto:
– 1 margarin (omekšali)
– 30 dag oštrog brašna
– 1 dcl vode
– malo soli
Krema:
– 5 žumanjaka
– 10 dag gustina
– 1 l mlijeka
– 30 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– ½ l vrhnja za šlag
– 2 vrećice želatine
Priprema tijesta: Zamijesiti tijesto, zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u hladnjaku sat vremena. Podijeliti na 4 dijela, razvaljati, izbockati vilicom i ispeći na obrnutoj strani lima na 180 °C oko 6 minuta.
Priprema kreme: Žumanjke, šećere i gustin izmiješati s dijelom mlijeka, pa zakuhati u preostalo mlijeko. U hladno dodati šlag i rastopljenu želatinu. Mazati kore jednu po jednu, a na kraju posipati šećerom u prahu.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2″