Podloga:

✦300 g mljevenih petit keksa

✦50 g prženih mljevenih lješnjaka

✦2 žlice Nutelle

✦125 g maslaca

✦100 ml mlijeka

Priprema: Pomiješati mljevene kekse i lješ­njake s Nutellom, otopljenim maslacem i mlijekom, pa utisnuti u dno kalupa dimenzi­je 22 x 22 cm. Staviti u hladnjak.

Žele:

✦300 g smrznutih višanja

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦1 žlica soka od limuna

✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦3 žlice vode

Priprema: Kuhati višnje sa šećerom, vani­lin šećerom i limunovim sokom. Škrobno brašno pomiješati s vodom i dodati u višnje. Miješati dok se ne zgusne, kratko ohladiti i rasporediti na podlogu.

Krema:

✦500 g mascapone sira

✦100 g šećera u prahu

✦1 žličica arome vanilije

✦250 ml vrhnja za šlag

✦1 krem fix

Priprema: Miksati mascarpone sir, šećer u prahu i aromu vanilije pa dodati tekuće vrh­nje za šlag i krem fix pa miksati dok krema ne postane čvrsta. Kremu premazati po višnja­ma i staviti u hladnjak.

Ganache:

✦120 ml vrhnja za šlag

✦60 g čokolade za kuhanje

✦60 g mliječne čokolade

Priprema: Otopiti obje vrste čokolade u vrh­nju za šlag i polako preliti po kolaču.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakWWF poziva građane da se sutra u 20:30 uključe u Sat za planet Zemlju
Sljedeći članakBaby jagodica kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.