Podloga:
✦300 g mljevenih petit keksa
✦50 g prženih mljevenih lješnjaka
✦2 žlice Nutelle
✦125 g maslaca
✦100 ml mlijeka
Priprema: Pomiješati mljevene kekse i lješnjake s Nutellom, otopljenim maslacem i mlijekom, pa utisnuti u dno kalupa dimenzije 22 x 22 cm. Staviti u hladnjak.
Žele:
✦300 g smrznutih višanja
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 žlica soka od limuna
✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦3 žlice vode
Priprema: Kuhati višnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Škrobno brašno pomiješati s vodom i dodati u višnje. Miješati dok se ne zgusne, kratko ohladiti i rasporediti na podlogu.
Krema:
✦500 g mascapone sira
✦100 g šećera u prahu
✦1 žličica arome vanilije
✦250 ml vrhnja za šlag
✦1 krem fix
Priprema: Miksati mascarpone sir, šećer u prahu i aromu vanilije pa dodati tekuće vrhnje za šlag i krem fix pa miksati dok krema ne postane čvrsta. Kremu premazati po višnjama i staviti u hladnjak.
Ganache:
✦120 ml vrhnja za šlag
✦60 g čokolade za kuhanje
✦60 g mliječne čokolade
Priprema: Otopiti obje vrste čokolade u vrhnju za šlag i polako preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji brzi kolači