Slavonske kocke. Brzi kremasti kolač s keksima i oblatnama za sve koji vole tradicionalne kolače lijepog izgleda u kojem će uživati u svakom zalogaju.

 width=Sastojci:
1 paket oblatna 
5 jaja
20 žlica
 
šećera u prahu
25 dag margarina
25 – 30 dag petit keksa
2 dcl kave

Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
3 žlice ulja

Bijeli nadjev: 5 bjelanjaka pjenasto istući na pari. Neprestano miješajući, polako dodavati 10 žlica šećera u prahu. Tući dok snijeg ne postane čvrst.

Žuti nadjev: 5 žumanjaka i 10 žlica šećera u prahu tući na pari. Kad se smjesa zgusne, skloniti s vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati maslac ili margarin.

Slaganje: Na podlogu staviti prvu oblatnu i namazati je bijelim nadjevom. Preklopiti drugom oblatnom i namazati žutim nadjevom. Na žuti nadjev poslagati kekse kratko umočene u kuhanu kavu. Kekse premazati bijelim nadjevom, staviti oblatnu, žuti nadjev i zadnju oblatnu. Pritisnuti nečim teškim i ostaviti preko noći da se dobro slijepi. Drugi dan premazati čokoladnom glazurom i rezati na kocke.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2