Slavonske kocke. Brzi kremasti kolač s keksima i oblatnama za sve koji vole tradicionalne kolače lijepog izgleda u kojem će uživati u svakom zalogaju.

 width=Sastojci:
1 paket oblatna 
5 jaja
20 žlica
 
šećera u prahu
25 dag margarina
25 – 30 dag petit keksa
2 dcl kave

Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
3 žlice ulja

Bijeli nadjev: 5 bjelanjaka pjenasto istući na pari. Neprestano miješajući, polako dodavati 10 žlica šećera u prahu. Tući dok snijeg ne postane čvrst.

Žuti nadjev: 5 žumanjaka i 10 žlica šećera u prahu tući na pari. Kad se smjesa zgusne, skloniti s vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati maslac ili margarin.

Slaganje: Na podlogu staviti prvu oblatnu i namazati je bijelim nadjevom. Preklopiti drugom oblatnom i namazati žutim nadjevom. Na žuti nadjev poslagati kekse kratko umočene u kuhanu kavu. Kekse premazati bijelim nadjevom, staviti oblatnu, žuti nadjev i zadnju oblatnu. Pritisnuti nečim teškim i ostaviti preko noći da se dobro slijepi. Drugi dan premazati čokoladnom glazurom i rezati na kocke.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakMesna rolada
Sljedeći članakTorta s likerom od jaja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.