Sastojci (za 4 – 6 čaša):

✦4 žumanjka

✦100 g šećera u prahu

✦1 vanilin šećer

✦250 g sira mascarpone

✦250 ml vrhnja za šlag

✦200 ml ohlađene crne kave

✦2 žlice ruma

✦200 g piškota keksi (12 komada)

✦kakao za posipanje

Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom pa kuhati na pari oko 5 minuta cijelo vrijeme miksajući. U ohlađeno dodati mascar­pone. Dodati mekše izrađeno vrhnje za šlag i izmije­šati pjenjačom. U dublji tanjur staviti ohlađenu crnu kavu pomiješanu s rumom te svaku prepolovljenu piškotu kratko umočiti i slagati u šire čaše. Uz po­moć slastičarske vrećice s okruglim nastavkom sta­viti kremu na njih. Ponoviti postupak dva ili tri puta. Posuti kakaom i staviti na hlađenje.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakOdustali od stočarstva i postali uspješni povrćari
Sljedeći članakNovomarofska „Pinta” u Brezničkom Humu obilježila Vincekovo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.