Toffifee. Toffifee keksići svojim čarobnim spojem prhkog tijesta, karamele i čokolade stvaraju slatku čaroliju okusa koja se naprosto topi u ustima.
Tijesto (za oko 40 komada):
– 2 žumanjka
– 5 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 5 dag maslaca
– 15 dag margarina
– 1 dcl mlijeka
– 20 dag glatkog brašna
– 30 dag oštrog brašna
– ½ praška za pecivo
Karamel:
– 15 dag šećera
– 15 dag maslaca
– 1,5 dcl vrhnja za šlag
– 7 dag bijele čokolade
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 5 dag bijele čokolade
Priprema tijesta: Od svih sastojaka zamijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji u hladnjaku u plastičnoj foliji pola sata. Tanko razvaljati, pa rezati krugove malo veće od kalupa za košarice. Utisnuti tijesto u namaštene i pobrašnjene kalupiće i staviti ih na pola sata u zamrzivač da se tijesto ne spusti previše tijekom pečenja. Peći na 170 °C 10 – 12 minuta, dok malo ne porumene. Odmah istresti iz kalupića i ohladiti.
Priprema karamela: šećer zagrijati dok se ne karamelizira bez miješanja. Maknuti s vatre i dodati omekšan maslac, pa vratiti na laganu vatru i dodati vrhnje za šlag i omekšanu bijelu čokoladu. Miješati dok se ne poveže. U svaku košaricu staviti žlicu karamela i ohladiti.
Priprema glazure: Sastojke otopiti na pari uz miješanje. Preko karamela staviti žlicu glazure, opet ohladiti i prošarati s bijelom čokoladom.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2