• 4 jaja
• 10 dag brašna
• 15 dag gustina
• 3 bjelanjka
• 15 dag šećera
Krema:
• 4 dcl mlijeka
• 2 žumanjka
• 2 vrećice vanilin šećera
• 8 dag šećera
• 7 dag puding – praška od vanilije
• 2,5 dcl slatkog vrhnja
Preljev:
• 30 dag čokolade za kuhanje
• 20 dag margarina
• malo ulja
Priprema:
Žumanjke, jaja brašno, gustin zajedno izmiješajte i izmiksajte. Bjelanjke zajedno sa šećerom čvrsto ulupajte, dadajte žumanjcima i oprezno pjenačom povežite. U kalupe stavite pergament papir i punite ih tijestom. Pecite oko 15 min na 200 ºC.
Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite da se hlade. U međuvremenu izmiješajte žumanjke, vanilin šećer, puding i 1 dcl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte, uspite u izmiješani puding i kuhajte uz neprestano miješanje 3-4 minute. Ostavite smjesu da se ohladi.
Odvojite tijesto od pergament papira i malom žlicom ga izdubite.
Slatko vrhnje čvrsto ulupajte, dodajte ohlađenom pudingu i izmiješajte. Tijesto punite kremom i lijepite po dva komada kolačića. Ostavite u hladnjaku da se krema stegne.
Čokoladu margarin i ulje na laganoj vatri rastopite te time prelijte kolačiće.