Sastojci:

✦200 g maslaca

✦200 g čokolade za kuhanje

✦3 jaja

✦230 g šećera

✦150 g oštrog brašna

✦prstohvat soli

Priprema: U manjoj posudi na laganoj vatri miješa­jući otopiti maslac i čokoladu. Jaja i šećer izmiksati u pjenastu smjesu pa dodati malo ohlađenu čoko­ladu i maslac, prosijano brašno i sol, te silikonskom špatulom sjediniti. Uliti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 20 – 25 minuta. Unutrašnjost kola­ča ostat će tekuća, a hlađenjem će se stisnuti. Kolač dobro ohladiti i po želji poslužiti uz kuglicu sladole­da od vanilije.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakFestival pjenušaca i jagoda
Sljedeći članakKolač od grisa sa šumskim voćem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.