Biskvit:

✦4 jaja

✦150 g šećera

✦100 ml ulja

✦150 ml mlijeka

✦100 g glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice kakaa

Priprema: Bjelanjcima dodati prstohvat soli pa ih izmiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke iz­miksati sa šećerom pa dodati ulje i mlijeko. Lagano umiješati prosijano brašno pomije­šano s prašakom za pecivo i kakaom te na kraju snijeg od bjelanjaka. Uliti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje dimenzije 20 × 30 cm i peći 20 – 25 minuta na 160 °C.

Krema:

✦400 ml vrhnja za šlag

✦6 žlica šećera

✦3 banane

✦2 žlice kakaa

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati sa šeće­rom pa dodati gnječene banane i kakao. Sve dobro izmiksati u glatku kremu. Kremu na­mazati po ohlađenom biskvitu i prije poslu­živanja dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakSolo Jaffa
Sljedeći članakOdržan sastanak s ličkim gradonačelnicima, načelnicima i poljoprivrednicima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.