Donuts. Ako želite američke krafne na domaći način nemojte više tražiti. Ovaj jednostavni recept je prikladan za početnike ovih čokoladnih krafnica.PRIPREMITE:
3 dag kvasca
3 žumanjka
50 dag oštrog brašna
limun
2 žlice šećera
mlijeko prema potrebi
malo soli
2 žlice margarina
ulje za prženje
Kvasac pomiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pokriveno držite na toplom da uzađe. Brašno stavite u zdjelu, dodajte uzašli kvasac, omekšali maslac, žumanjke, sol, šećer, naribanu limunovu koricu, mlako mlijeko te mijesite dok se ne pojave mjehuri i tijesto ne odvaja od posude. Pokrijte i držite na toplom da se digne. Tijesto izvadite na dasku i razvaljajte 1 cm debelo. Čašom izrežite okrugle oblike, u sredini napravite rupicu, pokrijte krpom i ostavite da se dignu. Pržite u dosta vrućeg ulja s obje strane i kad su prženi, posipajte šećerom u prahu. Po želji možete preliti čokoladnom ili bijelom glazurom.