I biskvit:
– 4 jaja
– 4 žlice šećera
– 4 žlice brašna
– 1/2 praška za pecivo
II biskvit:
– 4 žlice šećera
– 4 jaja
– 3 žlice brašna
– žlicu kakaa
– 1/2 praška za pecivo
Krema:
– 2,5 dl mlijeka
– 3 žlice brašna
– 20 dag šećera u prahu
– limunov sok
– 25 dag margarina
Priprema I biskvit: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Priprema II biskvit: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Na namaštenom i papirom obložen lim za pečenje naizmjence ulijevati I i II biskvit tako da bude šareni. Pečeno okrenuti na pobrašnjenu krpu i umotati u roladu.
Priprema kreme: Mlijeko skuhati s brašnom razmućenim u malo mlijeka. U ohlađeno dodati šećer, limunov sok i pjenasto izrađen margarin. Pjenasto izraditi.
Postupak: Biskvit odrolati i premazati kremom. Sve zajedno saviti i ostaviti u hladioniku da se stegne nekoliko sati. Po želji kolač ukrasiti žele bombonima.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači