Tijesto:
– 25 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 10 dag maslaca od kikirikija
– 3 dag oguljenog kikirikija
– 15 dag šećera
– 2 jaja
– 1 žlica mlijeka
– 2 banane
– 1 žlica limunovog soka
Premaz:
4 dag oštrog brašna
– 3 dag šećera
– 2 dag maslaca od kikirikija
– 2 dag maslaca
– 1 dag oguljenog kikirikija
Priprema tijesta: Dobro pomiješati brašno s praškom za pecivo, dodati maslac, nasjeckani kikiriki, šećer, jaja i mlijeko.
Oguliti banane, zgnječiti ih vilicom i pomiješati s limunovim sokom te ih umiješati u tijesto.
Uliti smjesu u manji kalup (kao za kruh) koji je prethodno namašćen i prekriven papirom za pečenje.
Priprema premaza: Pomiješati brašno sa šećerom, dodati maslac od kikirikija, običan maslac te nasjeckani kikiriki. Dobro promiješati, pa dobivene mrvice razmazati po kolaču.
Peći otprilike 45 minuta do 1 sat na 170 °C. Dobro ohladiti u limu.
Kolač držati u zatvorenoj kutiji da se ne suši, a rezati neposredno prije posluživanja.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“