Pripremite:
– 35 dag brašna
– 2 vrećice pudinga od vanilije
– 1 vrećica praška za pecivo
– 2 naranče
– 5 jaja
– 24 dag šećera
– 200 ml mlaćenice
– 20 dag rastopljenog maslaca
– 8 žlica ruma
– 5 dag šećera u prahu
– 500 ml vrhnja za šlag
– 2 vrećice učvršćivača za šlag
– 10 dag čokoladnih mrvica
– 5 dag tamne naribane čokolade
Priprema:
Pomiješajte brašno, puding od vanilije i prašak za pecivo. Naribajte koru jedne naranče, iscijedite 200 ml soka. Jaja miksajte s 22 dag šećera dok ne postanu kremasta. Dodajte im maslac, 2 žlice narančine kore, 100 ml soka i mlaćenicu. Zatim dobivenu smjesu sjedinite s mješavinom od brašna. Dobiveno tijesto pecite oko 35 minuta na 170 ºC.
U međuvremenu pomiješajte preostali sok s rumom i šećerom u prahu te time natopite još topli biskvit. Vrhnju za šlag dodajte učvršćivač i 2 dag šećera te ga istucite. Vrhnju dodajte čokoladu te smjesu nanesite na biskvit. Gotov kolač ohladite prije posluživanja.