Prhko tijesto:
✦15 g svježeg kvasca
✦75 ml mlijeka
✦1 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 g margarina
✦1 cijelo jaje
✦400 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Kvasac umiješati u mlako mlijeko sa žlicom šećera i ostaviti oko 10 minuta da se digne. U posudi pomiješati vanilin šećer, margarin sobne temperature narezan na kockice, jaje, brašno i prašak za pecivo. Dodati uzdignuti kvasac i zamijesiti glatko i masno tijesto koje se ne lijepi. Zamotati ga u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na 30 minuta.
Nadjev:
✦250 g mljevenih oraha
✦100 g šećera
✦malo mlijeka
✦1 veća staklenka džema od marelice (oko 700 g)
Priprema: Orahe samljeti i pomiješati sa šećerom. Tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela. Prvi dio razvaljati valjkom za tijesto na pobrašnjenoj površini i staviti u kalup dimenzije 32 x 20 cm. Premazati džemom od marelice. Posuti s pola oraha sa šećerom, pa poprskati s malo mlijeka. Ponoviti postupak s drugim dijelom tijesta i ponovo premazati džemom i nadjevom od oraha. Na vrh staviti treći dio razvaljanog tijesta, izbockati vilicom i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 30 minuta.
Glazura:
✦150 g čokolade za kuhanje
✦50 g margarina
✦2 žlice ulja
Priprema: Otopiti sve sastojke na najmanjoj temperaturi i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu