Zanima me s čime bi se mogla prskati začinska paprika koja ne dozrije prije mraza, koji je može oštetiti, jer iza 3-4 berbe ostane dosta zelene paprike koju nakon mraza ne mogu iskoristiti?
Papriku, ali i ostale kulture moguće je tretirati (prskati) sredstvom CROPAID ANTIFROST. CROPAID je biološko sredstvo proizvedeno na bazi ekstrakta bakterija Thiobacillus spp. uz dodatak minerala, odnosno, mikroelemenata. Tretiranjem sjemena i primjenom u početku vegetacije povećava se otpornost biljaka na kasne proljetne mrazeve, dok se primjenom svakih 15 dana u cvatnji poboljšava prinos i kvaliteta. CROPAID snižava temperaturu smrzavanja biljke do 7 °C. Najbolji se rezultati postižu tretiranjem dva dana prije hladnog vremena, a jedna primjena barem 6 sati prije smrzavanja osigurava dobru zaštitu. CROPAID neće djelovati ako je biljka već pod stresom od hladnoće, što znači da djeluje samo preventivno. Za detaljne upute o primjeni sredstva CROPAID ANTIFROST, kao i za nabavu pripremožete kontaktirati tvrtku Plodovi zemlje d.o.o. iz Šibenika, tel/fax 022/331-046.

doc.dr.sc. Božidar BENKO

Prethodni članakKoji su optimalni rokovi berbe za sauvignon?
Sljedeći članakNewsletter 4/2018
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.