Najbolja zimnica od povrća
Knjiga obiluje jednostavnim savjetima koji su iskusnim domaćicama dobro poznati no početnicima i oni koji žele bolje i više nego dobrodošli. Sadrži osam poglavlja: Opće smjernice pripreme zimnice, Kiseljenje octom, Kiseljenje fermentacijom, Konzerviranje ukuhavanjem, Dehidracija povrća, Zamrzavanje povrća, Zamrzavanje gotovih jela te Ostali načini konzerviranja povrća.
Knjiga ne zahtijeva nikakvo predznanje, svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen. Strpljivo i uporno autorica Mateja ponavlja sve potrebne radnje i korake kako bi svakome pomogla da konzervira najbolju zimnicu od povrća. Ovaj će priručnik dati ravnotežu u vrlo ekonomičnim načinima čuvanja povrća, koji će ispuniti i Vaše želje i potrebe.
Pojedine metode pripreme zimnice nude više ili manje prostora za kreativnost, no neki se sastojci ne smiju izostavljati niti mijenjati, primjerice udio octa. Ovaj priručnik će čitatelju, osim gotovih recepata, ponuditi i prostor za vlastitu kreativnost tamo gdje takvog prostora ima. Ukusni, izvrsni i provjereni recepti iz ove knjige neće ostaviti nikoga ravnodušnim te pružiti izvanredan gastronomski doživljaj uživajući u vlastitoj zimnici od povrća tijekom cijele godine!
PRIRODA LIJEČI – Ljekovito bilje i med za vaše zdravlje
Ovaj praktični priručnik sadrži pripravke koji preveniraju, pomažu i liječe bolesti korištenjem bilja (fitoterapija) i meda (apiterapija).
U početnom dijelu priručnika su osnovni pojmovi i najpoznatiji sustavi fitoterapije, kao što su: antropozofska medicina; aromaterapija; ayurveda (indijska medicina); Bachova cvjetna terapija; fitoterapija; homeopatija; kineska tradicionalna i KAMPO medicina (Japan); makrobiotika; šumska terapija; hodanje i anti-aging medicina za hormonsku terapiju. Ukratko je opisana apiterapija kao metoda prevencije i liječenja opisanih bolesti. Tu su i kratki opisi pčelinjih proizvoda, te njihova primjena u ljekovite svrhe.
U glavnom dijelu su abecednim redom prikazane bolesti koje je moguće liječiti fitoterapijom i apiterapijom. Sve bolesti su na početku prikaza opisane i navedeni su uzroci, simptomi i dr. Iza opisa su pripravci koji se koriste za prevenciju i liječenje.
Na kraju priručnika je tablični prikaz svih vitamina, minerala i metala (opis, u čemu ih ima, simptomi nedostatka i dr.), te kratke napomene o korištenju suplemenata vitamina, minerala i metala, te značenju vode za naš organizam.
OD MLIJEKA DO SIRA
Želite li naučiti više o značaju mlijeka, njegovu nastajanje i sastavu, benefitima, važnosti analiza, saznati koje su to nepoželjne tvari i koji postupci toplinske obrade mlijeka postoje, onda je ovo prava knjiga za vas. Uz opis tehnoloških postupaka, u knjizi se navode i ostali proizvodi od mlijeka (jogurt, kefir, kajmak, maslac itd.) te sirevi s posebnim naglaskom na tradicijske sireve Hrvatske, kao i ukusni recepti. Uz osnove sirarskog somelijerstva postat ćete pravi znalac. Ova knjiga je namjenjena svima koji žele naučiti više.
Recenzije
Još nema recenzija.