Knjiga obiluje jednostavnim savjetima koji su iskusnim domaćicama dobro poznati no početnicima i oni koji žele bolje i više nego dobrodošli. Sadrži osam poglavlja: Opće smjernice pripreme zimnice, Kiseljenje octom, Kiseljenje fermentacijom, Konzerviranje ukuhavanjem, Dehidracija povrća, Zamrzavanje povrća, Zamrzavanje gotovih jela te Ostali načini konzerviranja povrća.
Knjiga ne zahtijeva nikakvo predznanje, svako poglavlje započinje uvodnim tekstom, a svaki je recept jednostavno i detaljno objašnjen. Strpljivo i uporno autorica Mateja ponavlja sve potrebne radnje i korake kako bi svakome pomogla da konzervira najbolju zimnicu od povrća. Ovaj će priručnik dati ravnotežu u vrlo ekonomičnim načinima čuvanja povrća, koji će ispuniti i Vaše želje i potrebe.
Pojedine metode pripreme zimnice nude više ili manje prostora za kreativnost, no neki se sastojci ne smiju izostavljati niti mijenjati, primjerice udio octa. Ovaj priručnik će čitatelju, osim gotovih recepata, ponuditi i prostor za vlastitu kreativnost tamo gdje takvog prostora ima. Ukusni, izvrsni i provjereni recepti iz ove knjige neće ostaviti nikoga ravnodušnim te pružiti izvanredan gastronomski doživljaj uživajući u vlastitoj zimnici od povrća tijekom cijele godine!
Zdenka Cvahte (Potvrđen vlasnik) –
I nakon dugogodišnje prakse spremanja povrća za zimu, ova mi je knjiga korisna i već sam je danas koristila. Preporučam !
Ivana Babić (Potvrđen vlasnik) –
ĐURĐA Horvat (Potvrđen vlasnik) –
Najbolja zimnica od povrća je fenomenalan savjetnik kako zdravo napraviti, pospremiti i čuvati povrće za zimu. Odlični su i recepti za pripremanje raznih vrsta hrane kao i savjeti kako hranu pospremiti i sačuvati. Izuzetno sam zadovoljna ovim “savjetnikom”. Jeftino i super praktično.
Živana Š. (Potvrđen vlasnik) –
Izvrsna knjiga, pripreme za rad u tijeku!
Katarina Tramšek (Potvrđen vlasnik) –
Franka (Potvrđen vlasnik) –
Savršena kuharica!!!!