PRO-BAC je inovativno gnojivo koje stimulira rast i zdravlje biljke koristeći snagu prirodnih mikroorganizama. On u sebi sadrži gotovo sve što biljka sama stvara i što joj je potrebno kad tijekom svog razvoja potroši energiju te oslabi. Možemo zaključiti da proizvod Pro-bac aktivira cjelokupnu biljku i održava je u top formi. A rezultat toga je kvalitetan i visok prinos.
Sastav Pro-bac-a
Pro-bac je formuliran s pažljivo odabranim sojevima mikroorganizama koji djeluju sinergijski kako bi maksimizirali učinke na zdravlje biljaka i tla. Sastav čine vitamini B,C, E i K, fitohormoni (auksini, giberelini i citokinini), fitoaleksini, antioksidansi i mnoge druge tvari prirodnog podrijetla što zasigurno ima puno veću efikasnost od sintetskih proizvoda, te iz tog razloga proizvod ima certifikat za ekološku proizvodnju.
Ovaj mikrobiološki imunostimulator ojačavajući biljku povećava njezinu otpornost na gljivične i bakterijske bolesti. Za dobar rezultat i imunitet biljke tretiranje je potrebno ponoviti svakih 15 dana.
Tablično prikazujemo rezultate pravilne primjene Pro-baca na različitim kulturama
KULTURA | BOLEST | REZULTAT |
Jabuka | Erwinia amylovora (bakterijski palež) | Nema pojave paleži ploda kao ni deformacije |
Paprika | Pseudomonas (bakterijska pjegavost ploda) i Xanthomonas (bakterijska krastavost plodova) | Bez pojave deformiranih proizvoda Regeneracija biljke |
Krastavac | Pseudoperonospora cubensis (plamenjača), Erysiphe cichoracearum (pepelnica), Fusarium spp. (fuzarijsko venuće), Pythium spp. )polijeganje rasada), Phytophthora spp. (vlažna trulež), Phomopsis sclerotiodes (trulež korijena), Sclerotinia sclerotiorum (bijela trulež), Didymella bryoniae (crna trulež stabljike), Colletotrichum lagenarium (antraknoza), Cladosporium cucumerium (krastavost ploda) | Bez pojave simptoma od strane uzročnika Ujednačenost rasta Bez odbacivanja cvjetova 20 % veći prinos |
Rajčica | Clavibacter michiganensis (bakterijsko venuće) | Ujednačeni plodovi, bez odbacivanja Zbog specifičnog sastava Pro-bac-a, bumbari su bolje obavljali posao oprašivanja 15 % veći prinos |
Salata | Bremia lactucae (plamenjača salate), Microdochium panattonianum (antarknoza salate), Botrytis cinerea (siva trulež), Sclerotinia sclerotiorum (bijela trulež), Pectobacterium carotovorum | Preventivnom primjenom nije bilo pojave simptoma navedenih uzročnika |
Kukuruz | Prisutnost aflatoksina, Suša | Smanjenje razine aflatoksina Tretirani kukuruz je ostao zelene boje |
Jagoda | Botrytis cinerea (siva trulež) | Zaustavljeno širenje Botrytisa nakon 3. primjene |
Kupus | Fusarium oxysporum (fuzarijsko venuće), Xanthomonas campestris (crna trulež provodnih snopova) | Spriječeno širenje bakterioza |
Važno je naglasiti da Pro-bac nema karencu te se plodovi mogu konzumirati nakon primjene, ne stvara se rezistentnost, privlači oprašivače, nije štetan za okoliš, povećava klijavost sjemena, povećava brzinu rasta i razvoja, kao i otpornost na nepovoljne klimatske uvjete.
Mnogostruke su koristi od primjene proizvoda, a istaknut ćemo samo neke: ima odličan utjecaj na usjeve nakon šoka uzrokovanog upotrebom herbicida. Samo 2-3 litre po ha mogu potpuno eliminirati uzrokovani šok (žutilo i blokiran rast). Pro-bac (bakterije) ako se koristi s kalijem u žitaricama u koncentraciji od 1% rješava problem hrđe (Puccinia striiformis sp.tritici). Bolest prestaje nakon tretmana.
Proizvod je odličan stimulator, a najbolje od svega je što se njegovo djelovanje vidi odmah.
Više informacija o svim PRO-ECO proizvodima za ekološku poljoprivredu možete pronaći na našoj internet stranici: www.proeco.hr