PRIPREMITE:
1,5 kg brancina (4 veća, filetirana)

8 dag slanine

sol

4 dag maslaca

8 dag šampinjona

3 dag luka

2 lovorova lista

4 dl bijelog vina

2 dl slatkog vrhnja (20% masnoce)

2 žumanjka

1 limun

Narežite dva fileta brancina, nabodite („našpikajte”) slaninom, premažite paprikom i posolite. Dno posude premažite maslacem, obložite narezanim šampinjonima, sjeckanim lukom, stavite lovorov
list pa na to položite filete. Prelijte ih bijelim vinom, pokrijte aluminijskom folijom namaštenom maslacem i kuhajte u pećnici 40 minuta na 160 °C.
Filete složite u vatrostalnu posudu namaštenu maslacem. Umak od kuhanja procijedite i ukuhajte na polovicu, a za to vrijeme istucite žumanjke s vrhnjem. Kad se mješavina zgusne, dolijte ukuhani umak, nakapajte limunov sok i prelijte po filetima.

Prethodni članakZamućenja u vinu uzrokovana bjelančevinama
Sljedeći članakKrem juha od pastrve
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.