PRIPREMITE:

 

60 dag dimljenih pastrva

2,5 dl vrhnja

2 luka

2 žumanjka

sol

papar

sok od pola limuna

Pastrvama ogulite kožu i filetirajte ih. Ogulite luk i narežite ga na četvrtine. Luk i ribu lagano pirjajte 40 minuta u litru vode (posuda neka bude otkrivena). Procijedite i sačuvajte tekućinu. Filete pastrve (nekoliko komada ostavite za ukrašavanje) i vrhnje izmiksajte u kašu i promiješajte je s tekućinom koju ste ocijedili i sve zajedno lagano kuhajte 10 minuta. Juhu začinite solju, paprom i limunovim sok. Maknite juhu s vatre i u nju umiješajte umučene žumanjke da se zgusne. Ulijte u tanjure i ukrasite preostalim filetima pastrve.

Prethodni članakBrancin u vinu
Sljedeći članakLosos u hladetini od rizlinga
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.