PRIPREMITE:

 

60 dag dimljenih pastrva

2,5 dl vrhnja

2 luka

2 žumanjka

sol

papar

sok od pola limuna

Pastrvama ogulite kožu i filetirajte ih. Ogulite luk i narežite ga na četvrtine. Luk i ribu lagano pirjajte 40 minuta u litru vode (posuda neka bude otkrivena). Procijedite i sačuvajte tekućinu. Filete pastrve (nekoliko komada ostavite za ukrašavanje) i vrhnje izmiksajte u kašu i promiješajte je s tekućinom koju ste ocijedili i sve zajedno lagano kuhajte 10 minuta. Juhu začinite solju, paprom i limunovim sok. Maknite juhu s vatre i u nju umiješajte umučene žumanjke da se zgusne. Ulijte u tanjure i ukrasite preostalim filetima pastrve.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBrancin u vinu
Sljedeći članakLosos u hladetini od rizlinga
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.