File morskog psa u crvenom umaku

134

• 80 dag filea morskog psa
• 1 limun
• 1 glavica luka
• 1 nasjeckana crvena paprika
• 3 naribane mrkve
• 100 ml suhog bijelog vina
• 1 grančica ružmarina
• 1 lovorov list
• 80 dag pelati rajčice
• maslinovo ulje
• sol
• papar

Očišćeni file morskog psa posolite i popaprite, stavite u zdjelu, pokapajte sokom od limuna i ostavite da odstoje 30-ak minuta. Marinirane filee ocijedite, uvaljajte u brašno, otresite i stavite pržiti u tavu na vruće maslinovo ulje sa svake strane po tri do četiri minute. Zatim file izvadite na stranu, a u tavu na masnoću od prženja dodajte sjeckani luk, malo ga posolite i na laganoj vatri pržite dok malo ne omekša. Zatim dodajte papriku i mrkvu te dinstajte dok ne omekšaju. Potom u tavu ulijte suho bijelo vino i kuhajte dok na pola ne reducira. Dodajte pelati rajčicu, lovorov list i grančicu ružmarina. Po potrebi začinite sa malo soli i papra i na laganoj vatri kuhajte još četiri do pet minuta. Zatim u umak vratite pržene filee ribe i sve zajedno kuhajte još 10-ak minuta. Za prilog možete poslužiti rižu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBavarska juha s gljivama
Sljedeći članakPunjeni šampinjoni
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.