Povrće s tunjevinom i jajima

38

200 g raznog proljetnog povrća

2 svežnja rotkvica

4 skuhana krumpira

4 skuhana jaja

200 g tunjevine iz konzerve

150g dimljenog sira

3 žlicepečenih maslina

žličicu ljutog senfa 

10 vlati vlasca

6 žlica maslinovog ulja

tamni vinski ocat

feferon

sol i papar

Pomiješajte ulje sa 2 žlice octa, primiješajte nasjeckani feferon, vlasac, sol i papar. Ocijeđ enu tunjevinu natrgajte vilicom. Očistite i narežite povrće, primiješajte krumpir i sir narezane na kockice, rotkvice i jaja narezane na četvrtine, te usitnjenu tunjevinu. Umaku octa i maslinovog ulja primiješajte senf i zalijte salatu neposredno prije posluživanja.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPosebne pizzete
Sljedeći članakSvinjska koljenica u krumpirovom tijestu
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.