200 g raznog proljetnog povrća

2 svežnja rotkvica

4 skuhana krumpira

4 skuhana jaja

200 g tunjevine iz konzerve

150g dimljenog sira

3 žlicepečenih maslina

žličicu ljutog senfa 

10 vlati vlasca

6 žlica maslinovog ulja

tamni vinski ocat

feferon

sol i papar

Pomiješajte ulje sa 2 žlice octa, primiješajte nasjeckani feferon, vlasac, sol i papar. Ocijeđ enu tunjevinu natrgajte vilicom. Očistite i narežite povrće, primiješajte krumpir i sir narezane na kockice, rotkvice i jaja narezane na četvrtine, te usitnjenu tunjevinu. Umaku octa i maslinovog ulja primiješajte senf i zalijte salatu neposredno prije posluživanja.

Prethodni članakPosebne pizzete
Sljedeći članakSvinjska koljenica u krumpirovom tijestu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.