width=– 4 korabice
– 10 dag kozica
– 1 jaje
– 15 dag riže
– 2 žlicice peršina (nasjeckana)
– sol
– papar
– slatka paprika
– 250 ml temeljca
– 2 žlice maslaca

Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Korabice očistite, ogulite i izdubite. Meso korabice izrežite na sitne komadiće, pomiješajte s rižom i kozicama, dodajte žličicu peršina te začinite. Smjesom napunite korabice. Rasporedite ih na namašćenom limu, zalijte temeljcem, prekrijte aluminijskom folijom i pustite da se peku oko 35 minuta. Zatim odstranite foliju, dodajte ostatak maslaca (po želji možete dodati i malo vrhnja za kuhanje). Vratite korabice u pećnicu da se još peku 10 minuta, dok ne postanu rumene. Kada su gotove ukrasite ih preostalim peršinom i poslužite.

Prethodni članakTortice od šparoga
Sljedeći članakMini pinca
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.