width=– 6 kora lisnatog tijesta
– 2 žlice maslinovog ulja
– brašno (za kalup)
– 5 kom bijelih šparoga
– 5 kom zelenih šparoga
– sol
– 10 dag ricotta sira
– 2 žlice svježeg sira
– jaje
– papar
– tabasco
– 1 žlica pesto – umaka

Premažite kore maslinovim uljem i složite ih jedne na druge. Stavite ih u kalup promjera 12 cm kojeg ste prethodno namastili i posuli brašnom. Zatim ih stavite na 30 min u hladnjak. šparoge operite i očistite, te narežite na komadiće od 3 cm. Skuhajte ih i dobro procijedite. Ricottu, svježi sir, jaje, sol, papar, tabasco i pesto dobro izmiješajte, te dodajte šparogama. Dobivenom smjesom napunite kalupe s tijestom i pecite 25 minuta na 180 ºC. Poslužite uz salatu.

Prethodni članakJanjeći but punjen feta sirom i špinatom
Sljedeći članakPunjene korabice s kozicama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.