width=– 6 kora lisnatog tijesta
– 2 žlice maslinovog ulja
– brašno (za kalup)
– 5 kom bijelih šparoga
– 5 kom zelenih šparoga
– sol
– 10 dag ricotta sira
– 2 žlice svježeg sira
– jaje
– papar
– tabasco
– 1 žlica pesto – umaka

Premažite kore maslinovim uljem i složite ih jedne na druge. Stavite ih u kalup promjera 12 cm kojeg ste prethodno namastili i posuli brašnom. Zatim ih stavite na 30 min u hladnjak. šparoge operite i očistite, te narežite na komadiće od 3 cm. Skuhajte ih i dobro procijedite. Ricottu, svježi sir, jaje, sol, papar, tabasco i pesto dobro izmiješajte, te dodajte šparogama. Dobivenom smjesom napunite kalupe s tijestom i pecite 25 minuta na 180 ºC. Poslužite uz salatu.

Prethodni članakJanjeći but punjen feta sirom i špinatom
Sljedeći članakPunjene korabice s kozicama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.