Amazone proširuje svoju paletu kompaktnih pneumatskih sijaćica s Centaya-C. Posebnost ove kombinacije sadnica leži u novom spremniku od 2.000 litara. Ova sijaćica dostupna je u tri radne širine: 3, 3.5 i 4 metra.

Sa svojim 2.000-litarskim spremnikom posebno odvojenim, Centaya-C Super sada nudi i nove mogućnosti. Lijevak je pojedinačno podijeljen prema željama kupaca omjera 60/40 ili 70/30. Kalibracija i prilagođavanje stroja provodi se iz SmartCentera. Brzine protoka i brzine prikazuju se na terminalu Isobus AmaTron 4. Električna jedinica za doziranje kontinuirano je prilagodljiva s gustoćom sjetve od 0,5 do 400 kg/ha.

Centaya-C Super može biti opremljen izborom RoTeC pro jednostrukog pogona ili twinTeC dvostrukog pogona. RoTeC pro disk od 400 mm omogućuje primjenu dvaju proizvoda. U tom slučaju, različiti proizvodi se pojedinačno doziraju i vode istim spuštanjem u jedan disk i točku primjene. To je rješenje prilagođeno dodavanju malog volumena gnojiva na razini sjemena. S dvostrukim diskom TwinTeC moguće je čak primijeniti, na dvije različite točke, dva različita sjemena ili sjeme i gnojivo u procesu Double-Shoot. Prvi proizvod se ugrađuje u tlo putem TwinTeC-a. Drugi proizvod, doveden zasebnim spuštanjem snage do dodatnog izlaza na TwinTeC disku, ugrađuje se u tlo ispred kolosijeka. Također je moguće napraviti sadnicu malih sjemenki dodavanjem GreenDrill 200 interkripcijske sijaćice.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKrone i Lemken udružili snage
Sljedeći članakDrugi teleskopski utovarivač u Fendtovom asortimanu
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.