Proizvođači priključaka ne namjeravaju prepustiti tržište autonomnih vozila proizvođačima traktora.  Krone i Lemken, dva njemačka proizvođača, specijalizirana za sjetvu i obradu tla za prvu i izradu sijena za drugog, udružili su snage kako bi zajedno razvili autonomnu jedinicu prilagođenu radu sa svojom opremom.

Dizelski i električni pogon

Vozilo je opremljeno dizelskim i električnim pogonom ukupne snage 230 konjskih snaga. Struja se električno prenosi se preko ,,prijenosa i uzlijetanjaʺ snage. Vučno vozilo opremljeno je kompletnom pločom senzora koji prate okoliš i alate u radu, kako bi se osigurala sigurnost i kontrolirala kvaliteta rada. Upravljanje i nadzor jedinice provode mobilni terminali. Gradilišta i pripadajuće informacije prenose se putem komunikacijskog modula i podatkovne platforme Agrirouter.

Druga probna kampanja

Oba proizvođača oslanjaju se na svoje iskustvo s Isobus i TIM alatima kako bi osigurali komunikaciju između alata i vozila. Lemken i Krone već su uspješno testirali ova vozila prošle godine na mjestima za oranje, sjetvu i košnju, a nova kampanja testiranja započet će na proljeće.

Prethodni članakSezam 2 – električni i autonomni traktor
Sljedeći članakAmazone proširuje paletu svojih sijaćica
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.