Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO sa zadovoljstvom objavljuje da je MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive osvojio nagradu za traktor godine za 2021 .g. Ta je prestižna nagrada dodijeljena na temelju odluke ocjenjivačkog suda iz 26 europskih zemalja na potpuno digitalnoj svečanosti Tractor Of The Year 2021 održanoj sredinom prosinca prošle godine.

– Svi su u Masseyu Fergusonu oduševljeni što su primili tu veliku čast, izjavio je Thierry Lhotte, potpredsjednik i direktor Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok. Serijom MF 8S započeli smo definiranje novoga doba ne samo za Massey Ferguson nego i za dizajn traktora te naravno, naše kupce.

            Novo doba u dizajniranju

– Dodjelom ove prestižne nagrade prepoznat je način na koji Massey Ferguson definira novo doba u dizajniranju jednostavnih i pouzdanih traktora. Istodobno pružamo poboljšano korisničko iskustvo i prednosti povezivosti i tehnologije pametne poljoprivrede za održivu budućnost našim kupcima, dodao je Lhotte.

Nagrada traktor godine za 2021.g. novi je dodatak polici s trofejima MF 8S jer je digitalno predstavljanje MF 8S osvojilo čak i zlatnu medalju u kategoriji Najbolja upotreba digitalne tehnologije i srebrnu medalju kao Najbolji digitalni/hibridni B2B događaj na svečanosti dodjele nagrada za najbolje događaje u Italiji 2020. g. Pored toga, osvojilo je i zlatnu medalju u kategoriji Digitalnog događaja te zlatnu medalju kao Najbolji digitalni/hibridni B2B događaj na svjetskoj dodjeli nagrade Best Event Award World 2020 čime je odano priznanje prezentacijama i strategijama događanja Masseya Fergusona koje su započete na EIMA 2018.g. spajanjem fizičke prisutnosti i digitalnih mogućnosti.

Nagrađivana tehnologija

Model MF 8S.265 Dyna E-Power Exclusive predvodi seriju MF 8S koja uključuje modele od 205 KS do 265 KS, a zahvaljujući sustavu upravljanja snagom motora (EPM), svi nude dodatnih 20 KS snage. Potpuno nova serija MF 8S uvodi nove inovativne dizajne u svako područje – motor, kabinu, prijenose i prijenosne sustave kao i nove kontrole te povezivost. Opremljen po najvišim standardima, dolazi s različitim paketima značajki koji nude izvrsnu vrijednost za novac čime se kupcima jamči da će platiti samo ono što trebaju. Ono što izdvaja traktore je jedinstveni dizajn Protect-U s 24 cm prostora koji odvaja motor od kabine i izolira ih od buke, vrućine i vibracija.

Vodeća kabina u industriji

Njegova vodeća kabina u industriji s četiri stupa najtiša je na tržištu sa samo 68 db i prepoznatljivim nagnutim vjetrobranskim staklom koje pruža nenadmašan prostor i vidljivost. Iznutra pruža optimalnu kontrolu koristeći novu upravljačku ručicu i naslon za ruku Multipad, zajedno s povezivosti za operacije pametne poljoprivrede.

Novi digitalni MF vDisplay postavljen na desnom stupu zamjenjuje kontrolnu ploču te ostavlja samo upravljač i ručicu Power Control kako bi jamčio iznimnu vidljivost iznad uskog poklopca motora osinjeg struka.

Kompletnu povezivost osiguravaju telemetrija MF Connect i terminal Datatronic 5 koji su standardno postavljeni. Opcionalno su na raspolaganju dodatni terminal Fieldstar 5 za upravljanje paketom MF tehnologija – uključujući MF Guide, MF Section Control i MF Rate Control.

Novi visokoučinkoviti prijenosi

Potpuno nova tehnologija dvostruke spojke Dyna E-Power kombinira udobnost CVT-a s učinkovitosti poluautomatskog prijenosa. Smanjuje gubitak snaga na višim brzinama za 26 % i štedi do 5 % goriva. Alternativno je na seriji MF 8S dostupan i novi poluautomatski prijenos Dyna-7 koji pruža 28 brzina kretnja naprijed i unatrag. Zahvaljujući jednako jednostavnom radu i pouzdanosti dokazanoga prijenosa Dyna-6, pruža jednu dodatnu brzinu uz lakše mijenjanje te je 15 % učinkovitiji. Nova snažna stražnja osovina izgrađena je na međuosovinskom razmaku kotača od 3.5 m i pruža 10 % više snage vuče. Zahvaljujući snažnoj novoj hidraulici i priključnom vratilu, pruža veću učinkovitost, radi učinkovitije te smanjuje troškove. Traktori serije MF 8S također se mogu opremiti stražnjim gumama promjera do 2.05 m (R42) uključujući ekskluzivnu opciju najnovijih guma VF650/75 R42 Trelleborg TM1000PT.

Odabir vrhunskih značajki

Nagrađivana značajka MF 8S Exclusive sveobuhvatni je paket koji rukovateljima pruža iznimnu udobnost i jednostavnost rada kao i značajke koje uistinu poboljšavaju izvedbu za veću produktivnost i učinkovitost. Modeli Exclusive dostupni su odmah. Njima će se pridružiti izvedbe Efficient početkom 2021.g. zajedno s opcijom prijenosa Dyna-VT CVT za sve modele kasnije iste godine.

 class=
Prethodni članakKoji su negativni, a koji pozitivni učinci oranja?
Sljedeći članak621.500 kilograma stočne hrane za životinje napodručju pogođenom potresom
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.