Tvrtka Case IH održala je u Dresdenu u Njemačkoj prezentaciju na kojoj su uz redakciju Gospodarskog lista bili prisutni novinari iz cijeloga svijeta, a mogli su vidjeti i isprobati u radu na pokusnim poljima novu seriju kombajna Axial Flow 250, nasljednika serije 240 izrađene za klimatske izazove i visoke prinose usjeva.

Nova serija 250 Case kombajna zamjenjuje staru seriju 240 s kombiniranim poboljšanjima za veću produktivnost odnosno smanjenje gubitaka i manji lom zrna. Uz niz novih automatiziranih značajki dizajniranih kako bi omogućili operaterima da lakše maksimiziraju performanse strojeva u pogledu obujma i kvalitete, Case IH pokreće tri nova modela serije 250 Axial-Flow za 2019. godinu zamijenivši postojeće modele 7240, 8240 i 9240.

Maksimalno korištenje kombajna

Cilj Case-ovih inženjera bio je pomoći operateru u donošenju odluka i olakšati postavke front-to-rear za određeni željeni ishod, na taj način ne samo da se može pomoći u poboljšanju iskustava operatera nego može pomoći i manje iskusnom korisniku da maksimalno iskoristi stroj. Upravljajući preko AFS Pro700 terminala u kabini sustav automatizacije trenutačno je sposoban raditi kulture poput pšenice, uljane repice , kukuruza i soje uz samo nekoliko koraka postavki prema vrsti i uvjetima usjeva koji omogućuju operateru da vrlo jednostavno namjesti stroj uz mogućnost prilagodbe stroja u pokretu i spremanja postavki za buduću uporabu. Ova značajka koristi tehnologiju ultraljubičastih fotočelija i senzor pritiska na sito kako bi se osiguralo automatsko reguliranje stroja i smanjile nečistoće u uzorku zrna te održala najbolja kvaliteta zrna po čemu je Axial-Flow kombajn zaslužio svoj ugled. Kamera za automatizaciju AFS Harvest Command ™ koristi patentiranu višespektralnu emisiju svjetlosti vidljivu i nevidljivu kako bi preciznije identificirala slomljena zrna i nečistoće. Ova patentirana tehnologija pomaže kameri da preciznije prati kvalitetu uzorka, osvjetljava ga UV plavom, zelenom, crvenom i infracrvenom svjetlošću. Kombinacija pet svjetlosnih spektara omogućuje pojačano otkrivanje izloženog škroba u slomljenim zrnima, a AFS terminal upozorava operatera ako prljavština utječe na jasnoću kamere. S opcijom potpune automatizacije AFS Harvest Command ™ može se koristiti na četiri različita načina, a u svim slučajevima operater postavlja maksimalno ciljanu opterećenost motora i maksimalnu brzinu.

""

Nova značajka je automatizacija AFS Harvest Command ™ za nove modele7250, 8250 i 9250. Ovaj posve novi tehnološki paket koristi šesnaest senzorskih ulaza za kontinuirano nadgledanje stroja i prilagođava sedam različitih postavki kako bi se povećala učinkovitost rada.

Preciznost i kontrola

Sljedeća inačica s regulacijom „Feedrate“ prilagođava brzinu na osnovu opterećenja usjeva radi povećanja učinkovitost kontrole gubitaka, maksimalne propusnosti ili fiksne propusnosti. Novi sustav kontrole snage preciznije kontrolira brzinu kretanja na terenu na temelju opterećenja usjeva i tereta. Sam Acker, vodeći globalni menadžer proizvoda za kombajne Case IH, izjavio je kako će novi strojevi biti spremni na većinu tržišta za sezonu 2019. -Proizvodnja kombajna Case IH Axial- Flow 250 serije počet će ovog listopada kako bi strojevi bili spremni za globalnu sezonu žetve 2019 godine.

""

Prethodni članakMoramo li plaćati osiguranje?
Sljedeći članakEkološka poljoprivreda u porastu
Avatar
Rođen 1979.g. u Zagrebu, po struci ekonomist. Voditelj prodaje u Gospodarskom listu i autor članaka i reportaža na temu poljoprivredne mehanizacije. RADNO ISKUSTVO: Od 2010. godine djelatnik Gospodarskog lista na radnom mjestu voditelja prodaje. Stečeno iskustvo u prodaji i marketingu kroz rad u internacionalnim tvrtkama na pozicijama Voditelja prodaje,Specijalista za kanalski marketing,Direktora tvrtke kroz 17 godina radnog iskustva. Završena akademija za marketinške kanale, Gustav Käser sales management diploma te ECDL Microsoft diploma. PODRUČJA INTERESA: Poljoprivredna mehanizacija,ratarstvo, obnovljivi izvori energije, nove tehnologije, PR i marketing,channel marketing,prodaja,digitalne platforme,društvene mreže,razvoj novih projekata, novinarstvo.